İstanbul yeni, ‘Tarihi’ Şampiyonlar Ligi Finaline Ev Sahipliği Yapmayı Umuyor

mega

Steven Gerrard’ın Liverpool efsanesi statüsünü güçlendiren “İstanbul Mucizesi” nden on beş yıl sonra, Türk metropolünün 30 Mayıs’ta ikinci Şampiyonlar Ligi finaline ev sahipliği yapması gerekiyordu.

23 Mart’ta, Avrupa futbol müsabakaları virüs tarafından sert bir şekilde vurulduktan sonra UEFA Şampiyonlar Ligi maçlarını askıya aldı.

Oyunların yeniden başlaması için herhangi bir tarih açıklanmamış olmasına rağmen, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) finalin İstanbul’un genellikle sıcak ve nemli yaz ayı olan Ağustos ayında oynanmasını umuyor. Bu arada Türk taraftarlar, İstanbul finalinin oynanmasını umarak hevesle bekliyorlar.

İstanbul devleri Galatasaray’ın ana fan grubunun asr üyesi olan Atakan Bodan, en iyi futbol liglerinin askıya alındığını “hayatında neşeyi soyduğunu” hissediyor.

“Bundesliga ve Belarus şampiyonasında birkaç maç yapıyorum, ama Şampiyonlar Ligi’nin devam etmesini istiyorum” dedi.

Bodan, “Elbette İstanbul’da yeni bir finale ev sahipliği yapmak gurur kaynağı olur.” Dedi. “(İstanbul) bir futbol şehri, tutkuluyuz.”

Tüm futbol taraftarları, İstanbul’daki 2005 Şampiyonlar Ligi finalini ve Liverpool’un AC Milan karşısındaki çarpıcı geri dönüş ve penaltı atışı zaferini 3-0 yarı yarıya takip ettikten sonra hatırlıyorlar.

2020 baskısının finali 30 Mayıs’ta aynı yerde Atatürk Olimpiyat Stadı’nda yapılacak.

Bugün, belirsizlik sadece son 16 sırasında askıya alınan Şampiyonlar Ligi’nin olası bir yeniden başlama tarihi boyunca değil, aynı zamanda geri dönüş bacakları olmayacaksa, spekülasyonun normal olarak geri dönüp dönmeyeceği konusunda rekabette geri kalacağı için yarışmanın geri kalanında hüküm sürüyor. veya “Final four” turnuvası düzenlense bile.

“Senaryo ne olursa olsun – final ya da mini turnuva- hazırız,” dedi TFF, Türkiye’nin altyapısını ve pandemiye karşı rekorunu vurguladı .

Altyapı açısından, önemli bir turizm merkezi olan İstanbul’un büyük bir otel filosu var.

Atatürk Stadyumu’na ek olarak, geçtiğimiz Ağustos ayında Liverpool’un Chelsea’ye karşı aldığı UEFA Süper Kupası’na ev sahipliği yapan Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın evlerini de sunabilir.

Türk Futbolu özel web sitesinin kurucusu Emre Sarıgül, “Lojistik açısından herhangi bir sorun beklemem … Benim için asıl endişe taraftarların gelip gelemeyeceğidir.”

“Şu anda futbolla ilgili herhangi bir şey hakkında sağlık durumunun ne kadar çabuk kötüleşebileceğinden kesin olarak konuşmak zor.” Dedi.

Şampiyonlar Ligi finaline ev sahipliği yapan Türkiye için sporun ötesinde ekonomik ve turistik öneme sahip.

Türkiye’de ekonomik büyümenin önemli bir dinamosu olan turizm, uluslararası uçuşların askıya alınması ile birlikte koronavirüs krizi tarafından ağır bir şekilde bastırılmış olsa da, bu kadar prestijli bir spor etkinliğine ev sahipliği yapmak hoş bir destek olacaktır.

UltrAslan’dan Bodan, sağlık durumu tekrar kötüleşirse “rekabetin iptal edilmesi gerekeceğine” inanıyor.

Ancak bu durumda “2021 finali İstanbul’da oynanmalı” diye ekliyor. “Bu bizim hakkımız.”

mega
Ligi'nde mükemmel heyecan yüksek hızda sürmektedir.Bugün oynanacak karşılaşmalardan biri de arasında oynanacak. Bugün saatin de başayacak karşılaşma için hazır bulunan 3 alternatif kanallarımızdan faydalanabilirsiniz. Mücadele hakkındaki tahmin ve düşüncelerinizi ana sayfanın sağ tarafında bulunan sohbet kısmında özgürce paylaşabilirsiniz. Mücadeleyi izlerken liste kısmından diğer karşılaşmaları da göz gezdirebilirsiniz. Canlı olarak yayınlayacağımız bu maç için güncel oranlarına ve dataylarına kolayca erişim sağlayabilirsiniz. Hepinizin aklında tek soru; maçı hangi kanalda canlı yayınlanıyor? Yıllara göğüs gerdiğimiz justin tv ekibi olarak sizin için bu yayını parasız şekilde sunmaktayız.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*