UEFA, Trabzonspor’u Avrupa’dan 1 Yıl Men Etti

mega

Türkiye lig lideri Trabzonspor, finansal izleme kurallarını ihlal ettiği için Çarşamba günü bir sezon Avrupa futbol müsabakalarından yasaklandı.

UEFA, kulübün Financial Fair Play kuralları uyarınca yaptırımlardan kaçınmak için önceki bir anlaşmanın gerektirdiği son hesaplarında hedefleri kaçırdığını söyledi . Kurallar, Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi’ne hak kazanan kulüplerin oyuncu transferleri ve ücretleri için gelir ve harcamaları izler.

Trabzonspor, önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi grup aşamasına doğrudan gidecek ve Türkiye Süper Ligini kazanarak on milyonlarca avro (dolar) para ödülü kazanacaktı.

Takım, İstanbul Başakşehir’i sekiz tur oyuna bırakan bir gol farkı yönetiyor. Lig önümüzdeki hafta yeniden başlayacak.

Trabzonspor, UEFA tarafından 2014 yılında yaptırımların ilk uygulandığı için FFP kurallarını ihlal ettiği için yasaklanan en son kulüp.

2016 yılında, Türk rakibi Galatasaray bir sezon yasaklandı ve Avrupa Ligi grup aşamasında yerini kaybetti. Galatasaray’ın yasağı bozma çağrısı Spor Tahkim Mahkemesi’nde başarısız oldu.

mega
Ligi'nde mükemmel heyecan yüksek hızda sürmektedir.Bugün oynanacak karşılaşmalardan biri de arasında oynanacak. Bugün saatin de başayacak karşılaşma için hazır bulunan 3 alternatif kanallarımızdan faydalanabilirsiniz. Mücadele hakkındaki tahmin ve düşüncelerinizi ana sayfanın sağ tarafında bulunan sohbet kısmında özgürce paylaşabilirsiniz. Mücadeleyi izlerken liste kısmından diğer karşılaşmaları da göz gezdirebilirsiniz. Canlı olarak yayınlayacağımız bu maç için güncel oranlarına ve dataylarına kolayca erişim sağlayabilirsiniz. Hepinizin aklında tek soru; maçı hangi kanalda canlı yayınlanıyor? Yıllara göğüs gerdiğimiz justin tv ekibi olarak sizin için bu yayını parasız şekilde sunmaktayız.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*